A- la pizza

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Dzisiaj serwuję coś niby pizza.
Smaczne, pożywne danie w sam raz na sobotnie śniadanie.
Takie śniadanie szybko zniknie z talerza.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Ciasto;
    mąka 4 łyżki,
    jajka 2,
    woda przegotowana (w razie potrzeby),

    Dodatkowo;
    parówka 2 szt,
    szyna konserwowa plasterki 3,
    ser żółty 50 g,
    pomidory 2 szt,(większe),
    cebulka zielona 1/2 pęczka,
    sól i pieprz,
    bazylia szczypty 2,
    zioła prowansalskie szczypty 2,
    olej 2 łyżki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Wędliny Przekąski Ser

A- la pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • A - la pizza 1. Parówkę i inną wędlinę pokroić w kostkę.
    Cebulkę zieloną posiekać.
    Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w plastry,natomiast ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Jajka utrzeć z mąką tak aby ciasto miało konsystencję ciasta naleśnikowego.
    Do zbyt gęstego dodać trochę przegotowanej wody.
    Dodać pokrojoną parówkę i wędlinę ,posiekaną cebulkę zieloną, sól i pieprz.
    Ciasto wylać na rozgrzany olej, obsmażyć z jednej strony i odwrócić na drugą ułożyć plasterki pomidora, posypać startym żółtym serem oraz ziołami przyprawowymi.
    Smażyć na małym ogniu pod przykryciem aż ser się roztopi.
    Wyłożyć na talerz posypać posiekaną cebulką zieloną.
    Jeść na gorąco.

    Można polać ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować