Chleb z grilla

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny, pasuje do grillowanych mięs:)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - niekrojony duży chleb: 1 sztuka
    - serek ziołowy do smarowania kanapek: 1 sztuka
    - masło: 0.5 opakowania
    - czosnek: 3 ząbki
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - nać pietruszki: 0.5 pęczka
    - plastry żółtego sera: 10 sztuk
    - zioła prowansalskie, bazylia, sól, pieprz: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bochenek pokroić na grube kromki-nie przecinając do końca.
  • 2. Utrzeć na gładką masę razem: masło, wyciśnięty czosnek, posiekaną nać i szczypiorek.
  • Chleb z grilla 3. Chleb przełożyć serkiem ziołowym, masą czosnkową, plastrami sera. Wszystko obsypać ziołami.
  • Chleb z grilla 4. Chleb owinąć (2-3 warstwy) folią aluminiową. Grillować 30-40 min. często obracając (lub w piekarniku- termoobieg- 20 min.)
  • Chleb grillowany 5. Smacznego życzy oliwek :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

4.49 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ziołowy chleb na grilla

To może cię zainteresować