Masło czosnkowe na chleb na grilla

4.5 (183 ocen)

Chleb z masełkiem czosnkowym po upieczeniu na grillu jest rewelacyjny. Wszyscy w naszym otoczeniu przepadają za tym chlebkiem czosnkowym.

Składniki:

  • pół kostki masła
    - 2-3 ząbki czosnku
    - 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
    - 2 czubate łyżeczki przyprawy Ziarenka Smaku Ziołowe
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Masło czosnkowe na chleb na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozetrzeć z przyprawą. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i koperek. Dobrze wymieszać.
    Cienko smarować kawałki chleba masłem i opiekać na grillu około 5 minut.

Porady

1. Chleb można układać na pieczonej kiełbasie czy karkówce żeby nie zajmować miejsca na grillu. 2. Ta porcja masła starczyła mi na cały bochenek chleba. 3. Jeśli nie mamy ziarenek smaku możemy użyć po pół łyżeczki oregano, bazylii, soli, ziół prowansalskich i odrobiny pieprzu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło czosnkowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować