Ziołowy chleb na grilla

4.49 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Aromatyczny, chrupiący i niezwykle smaczny chlebek, któremu trudno się oprzeć.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na około 6 porcji:
    bochenek chleba (500-600g)
    150dag ulubionego sera żółtego (takiego, który dobrze się topi)
    4 ząbki czosnku
    150ml oliwy z oliwek lub innego oleju
    dowolne świeże zioła (ja używam szałwii, tymianku, oregano oraz pietruszki )
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Chleb Dodatki

Ziołowy chleb na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bochenek chleba ponacinać w kostkę około 1,5x1,5cm uważając aby nie przeciąć do końca (pozostawić około 1-2cm nieprzeciętego od spodu).
  • 2. Zioła umyć i wysuszyć. Zblędować razem z oliwą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  • 3. Nakładać łyżką w nacięcia. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i także rozłożyć w nacięciach.
  • 4. Chlebek położyć na wyłożonej papierem blasze. Skropić oliwą. piec około 15-20 minut w 200C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować