Ziołowy chleb na grilla

  • wyświetlono: 367 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Aromatyczny, chrupiący i niezwykle smaczny chlebek, któremu trudno się oprzeć.

  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Na około 6 porcji:
bochenek chleba (500-600g)
150dag ulubionego sera żółtego (takiego, który dobrze się topi)
4 ząbki czosnku
150ml oliwy z oliwek lub innego oleju
dowolne świeże zioła (ja używam szałwii, tymianku, oregano oraz pietruszki )

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Ziołowy chleb na grilla

  • 1. Bochenek chleba ponacinać w kostkę około 1,5x1,5cm uważając aby nie przeciąć do końca (pozostawić około 1-2cm nieprzeciętego od spodu).
  • 2. Zioła umyć i wysuszyć. Zblędować razem z oliwą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  • 3. Nakładać łyżką w nacięcia. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i także rozłożyć w nacięciach.
  • 4. Chlebek położyć na wyłożonej papierem blasze. Skropić oliwą. piec około 15-20 minut w 200C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

chleb zapiekanychlebek ziołowychlebek na grillachleb pieczony
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-1cxbi4j

Dodane przez: Alex M

Buraczki na ciepło

Pamiętam ten smak z dzieciństwa,...

ćwikła

Dodane przez: paulina1818

ćwikła na zimę

Taka tradycyjna ćwikła to wygodny...

buraki

Dodane przez: ladygoga

Buraczki na ciepło

Tym razem do obiadu przygotowałam...

Dodane przez: Katarzyna255

Buraczki do obiadu na zimno

doskonałe do mięsa i ziemniaków

Bakłażany na ciepło do obiadu

Dodane przez: ewaeu

Bakłażany na ciepło do obiadu

Polecam pyszny dodatek do obiadu.

Buraczki na ciepło

Dodane przez: EwaSidor

Buraczki na ciepło z zasmażką

Bardzo dobra przystawka do obiadku...