Chleb z czosnkiem niedźwiedzim

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Ma delikatny czosnkowy smak

  • 2 godz.

Składniki:

  • 5 dkg drożdży
    Łyżeczka cukru
    2 szklanki ciepłej wody
    3 szklanki mąki
    1 szklanka otrębów
    Łyżka soli
    3-4 łyżki czosnku niedźwiedziego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb z czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce rozrobić drożdże z cukrem i 2 łyżkami wody, przykryć ściereczką i odstawić na pół godz.
    Do suchych składników dodać dwie szklanki wody i wyrośnięte drożdże, wymieszać.
    Keksówkę posmarować smalcem i obsypać otrębami, przełożyć do niej ciasto.
    Piec około 1h/200C° (jeśli do zimnego piekarnika to 15min dłużej piec)

Porady

Do ciasta można dodać ulubionych ziaren np słonecznika, siemienia lnianego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek niedźwiedzi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować