Chleb "paprykowy przysmak" z wypiekacza do chleba

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis na "paprykowy przysmak" to jeden z moich pierwszych wypieków. Uwielbiam paprykę, dlatego postanowiłam dodać ją do chleba. Pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę. Chlebuś wyszedł rewelacyjny!!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka zielona: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 10 sztuk
    - cebula: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 750 gramów
    - mleko w proszku: 2.5 łyżki
    - olej: 2 łyżki
    - drożdże instant: 1.5 łyżeczki
    - sól: 2 łyżeczki
    - cukier: 1.5 łyżki
    - woda: 360 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Pieczeń

Chleb "paprykowy przysmak" z wypiekacza do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umieścić składniki w formie do pieczenia w następującej kolejności: woda, olej, cukier, sól, mleko w proszku.
  • 2. Następnie dodać mąkę i drożdże instant.
  • 3. Umieścić formę w wypiekaczu. Wybrać program do pieczenia chleba, wagę chleba 1,5 kg i poziom zarumienienia skórki średni. Nacisnąć przycisk „start/stop”.
  • 4. Po 22 minutach (po usłyszeniu sygnału) dodać pokrojoną i zrumienioną cebulę z odrobiną soli oraz surowe, pokrojone w kostkę (1x1cm) papryki.
  • 5. Po 2 godzinach gdy ciasto wyrośnie wierzch można posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać płatkami owsianymi.
  • 6. Po zakończeniu pieczenia wyłączyć wypiekacz, wyjąć formę, a z niej upieczony chleb.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka pszenna Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pasztecik

To może cię zainteresować