PAPRYKOWY PRZYSMAK

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Potrawa nie jest pracochłonna, przysmak ma piękny pomarańczowy kolor i jest bardzo smaczny.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 80-100 dag piersi z kurczaka lub indyka
    - 1 czerwona papryka
    - 2 jajka
    1/2 szklanki kaszy manny
    1/2 malego pojemnika kwaśnej śmietany 18% /10 dag/
    - 3 lyżki oleju do podsmażenia papryki
    - 1 lyżka slodkiej papryki
    - sól, pieprz do smaku
    - bulka tarta do posypania formy i na wierzch
    - smalec do smarowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Wędliny Pasztet

Paprykowy przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i oczyszczoną z nasion paprykę tarkujemy na grubej tarce, lekko podsmażamy na 3 łyżkach oleju . Pierś mielimy, dodajemy przestudzoną paprykę i pozostale składniki, mieszamy i przekladamy do wysmarowanej smalcem i wysypanej tartą bułką prostokątnej foremki. Masa jest dość rzadka. Pieczemy około 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wędlina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować