Chipsy z jabłka

5 (186 ocen)

  • 15 min

Zdrowa przekąska na jesienne dni

  • 15 min

Składniki:

  • jabłka
    ewentualnie: przyprawy
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Chipsy z jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Prosta sprawa.

    To nawet nie przepis, a instrukcja czynności.

    Nie podaję jakiejś konkretnej ilości składników.

    Bo i po co.

    Potrzebne są jabłka.

    No i ewentualnie ulubione przyprawy.

    Ja jedne zrobiłam z cynamonem a inne z przyprawą do grzańca.

    Można zrobić z wanilią.

    Albo z czym tam lubimy.

    Jest to też dość ekonomiczna "sprawa",

    bo pocięte jabłuszka w cienkie paski układamy na ręczniku papierowym,

    tak aby plastry na siebie nie nachodziły.

    Następnie suszymy na kaloryferze kilka dni.

    Nie trzeba zużywać energii.

    Moim zdaniem suszenie na kaloryferze jest fajniejsze niż w piekarniku.

    Jednak jeśli zdecydujemy się na piekarnik, to pamiętajmy

    nastawić go na dość niską temperaturę (do 100st.C).

    Inaczej jabłka się spalą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować