Carpaccio z cukinii

4.5 (191 ocen)

  • 15 min

Szybka i łatwa przekąska

  • 15 min

Składniki:

  • 1 mała cukinia
    oliwa z oliwek
    sól
    biały pieprz
    ocet winny lub sok z cytryny
    grana padano
    orzechy włoskie
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Carpaccio z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cukinię kroimy w cieniutkie plasterki, używam do tego obieraczki do warzyw.
    Solimy, dodajemy ocet (około półtorej łyżki) i zalewamy wrzątkiem.
    Zostawiamy na kilka minut i hartujemy zimną wodą na sitku.
    Tak przygotowaną cukinię układamy na talerzu, skrapiamy oliwą, octem (lub sokiem z cytryny), posypujemy solą, pieprzem, grana padano i pokruszonymi orzechami włoskimi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować