Smażone banany z kokosem i migdałami, na lekkim rauszu.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Deser idealny na nadchodzące chłody

  • 30 min

Składniki:

  • 1 banan

    1 łyżka wiórków kokosowych

    1 łyżka migdałów w słupkach

    1 łyżka płynnego miodu

    3-4 kostki czekolady (roztopionej)

    1 łyżka żurawiny suszonej

    ok. 10-15 ml białego wina

    olej

Smażone banany z kokosem i migdałami, na lekkim rauszu. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę zalać winem i odstawić na około 20 minut, aż nabierze aromatu.

    Banana obrać ze skóry i pokroić na trzy części.

    Każdy kawałek dokładnie posmarować miodem i obtoczyć w wiórkach wymieszanych z migdałami.

    Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć panierowane banany często je obracając aby się nie przypaliły.

    Na talerzyku zrobić "esy floresy" z roztopionej czekolady i poukładać nasączoną żurawinę.

    Ułożyć obsmażone banany i polać delikatnie pozostałym po namaczaniu owoców winem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy