KROKIETY Z PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybko i smacznie

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto

    1 1/2 szklanki mleka

    1 szklanka wody

    mąka

    2 żółtka

    szczypta soli

    farsz

    800 g. pieczarek

    2 cebule

    sól

    pieprz

    sos sojowy

    1 łyżka oleju

    ser żółty (ostry - starty)

    mleko

    bułka tarta

    olej do smażenia

Krokiety z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta połączyć ze sobą, dosypując taką ilość mąki, aby ciasto nie było zbyt gęste.

    Smażyć cienkie naleśniki.

    Na patelni rozgrzać olej i dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, zeszklić.

    Pieczarki obrać i pokroić ( w zależności od upodobań, ja lubię jak są pokrojone grubiej, ale można też je zetrzeć na tarce).

    Pieczarki dołożyć do zeszklonej cebulki i podsmażać aż odparuje woda.

    Podczas smażenia doprawić solą, pieprzem i podlać odrobiną sosu sojowego.

    Na środek każdego naleśnika nakładać łyżkę farszu i posypać startym żółtym serem i zawinąć.

    Krokiety obtaczać w mleku i bułce tartej.

    Smażyć z dwóch stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy