KROKIETY Z PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM
Składniki:
- ciasto
1 1/2 szklanki mleka
1 szklanka wody
mąka
2 żółtka
szczypta soli
farsz
800 g. pieczarek
2 cebule
sól
pieprz
sos sojowy
1 łyżka oleju
ser żółty (ostry - starty)
mleko
bułka tarta
olej do smażenia
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Wszystkie składniki ciasta połączyć ze sobą, dosypując taką ilość mąki, aby ciasto nie było zbyt gęste.
Smażyć cienkie naleśniki.
Na patelni rozgrzać olej i dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, zeszklić.
Pieczarki obrać i pokroić ( w zależności od upodobań, ja lubię jak są pokrojone grubiej, ale można też je zetrzeć na tarce).
Pieczarki dołożyć do zeszklonej cebulki i podsmażać aż odparuje woda.
Podczas smażenia doprawić solą, pieprzem i podlać odrobiną sosu sojowego.
Na środek każdego naleśnika nakładać łyżkę farszu i posypać startym żółtym serem i zawinąć.
Krokiety obtaczać w mleku i bułce tartej.
Smażyć z dwóch stron.
Komentarze