Carpaccio z buraczków

4.5 (163 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Smaczna przekąska dla miłośników buraczków

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 buraczki
    100 g sera feta
    3 łyżki octu balsamicznego
    2 łyżki oliwy
    2 garści rukoli
    4 łyżki ziaren słonecznika
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Buraczki

Carpaccio z buraczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki myjemy, osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni, przez 1 godzinę. Obrane, wystudzone buraczki kroimy w bardzo cienkie plasterki. Oliwę łączymy z octem. Pokrojone buraczki układamy na talerzu, na środku talerza układamy rukolę, posypujemy serem. Na suchej patelni prażymy słonecznik, posypujemy wierzch sałatki. Carpaccio polewamy dresingiem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Rukola Słonecznik

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować