Cappucino z wkładką kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem, a na końcu kakao. Piec ok. 30-35 min.w 180 stopniach. Po przestudzeniu przekroić na 2 placki. Nasączyć herbatą.
2.WKŁADKA KOKOSOWA:
białka ubić z cukrem, dodać wiórki, wymieszać łyżką. Piec ok. 20 min. w 180 stopniach zrumienienia.
3.KREM:
Mąkę rozprowadzić w 1 szkl. mleka, dodać żółtka, wymieszać, np. małą trzepaczką. Resztę mleka zagotować, do gotującego mleka wlać mąkę z żółtkami - chwilę pogotować. Zdjąć z ognia, wsypać kawę w proszku, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Wystudzić.
Masło utrzeć, dodać budyń kawowy.
Komentarze