Ciasto cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno, dodając cukier i żółtka. Mąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajeczno-cukrowej i wymieszać. Ciasto wylać do formy o wym.dno blachy 37x22 Piec ok. 30 minut w temp. 180 s C. Wystudzić i przekroić na 2 części.
Wykonanie masy cappuccino: Żółtka z jajkami i cukrem ubić na parze do białości. Masło utrzeć na puch dodając przestudzoną masę jajeczną, serki i mleko w proszku. Pod koniec dodać ostudzoną żelatynę. 4 łyżki masy odłożyć, resztę masy podzielić na 2 części - I część wyłożyć na I biszkopt - ułożyć biszkopty maczane w kawie - II część masy - II część biszkoptu - wierzch posmarować odłożoną masą i ułożyć biszkopty - posypać kakao i schłodzić. Smacznego :)
Komentarze