Ciasto Cappucino

4.5 (147 ocen)

  • 1 godz. 30 min

To ciasto wprost rozpływa się w ustach.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki na biszkopt:
    8 jajek
    1 1/2 szklanki cukru
    1 1/2 szklanki mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Składniki na masę cappuccino:
    1 kostka masła
    3/4 szklanki cukru
    5 żółtek
    1 jajko
    2 szklanki mleka w proszku
    4 serki homogenizowane waniliowe po 140 g
    4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wrzącej wody
    1 szklanka zaparzonej mocnej kawy
    2 paczki biszkoptów okrągłych
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Cappuccino

Ciasto cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno, dodając cukier i żółtka. Mąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajeczno-cukrowej i wymieszać. Ciasto wylać do formy o wym.dno blachy 37x22 Piec ok. 30 minut w temp. 180 s C. Wystudzić i przekroić na 2 części.
    Wykonanie masy cappuccino: Żółtka z jajkami i cukrem ubić na parze do białości. Masło utrzeć na puch dodając przestudzoną masę jajeczną, serki i mleko w proszku. Pod koniec dodać ostudzoną żelatynę. 4 łyżki masy odłożyć, resztę masy podzielić na 2 części - I część wyłożyć na I biszkopt - ułożyć biszkopty maczane w kawie - II część masy - II część biszkoptu - wierzch posmarować odłożoną masą i ułożyć biszkopty - posypać kakao i schłodzić. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować