PUSZYSTE MUFFINKI SEROWE

4.49 (183 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekkie, puszyste i szybko znikające z talerza. Smakują nawet najwybredniejszym smakoszom.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag mąki pszennej
    30 dag cukru kryształu
    26 dag tłustego twarogu
    14 dag masła
    4 jajka
    3-4 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Puszyste muffinki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło utrzeć z cukrem kryształem.
  • 2. Zblendować twaróg blenderem lub przepuścić przez maszynkę do mielelnia mięsa.
  • 3. Dodać twaróg do utartej masy maślanej i lekko ubić mikserem.
  • 4. Do maślano-serowej masy dodać 2 jaja. Ubijać na jednolitą masę.
  • 5. Do gotowej masy dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia i nadal ubijać mikserem. Ciasto ma być gęste, ale elastyczne.
  • 6. Ciastem napełniamy foremki do muffinek do 3/4 pojemności.
  • 7. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować