Buraczkowy omlet z chrzanowym nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Ten omlet to moja propozycja na połączenie jajek, chrzanu i buraków w nietypowej formie. Dzięki buraczkom omlet ma piękny kolor, a w smaku jest słodkawy i świetnie komponuje się z chrzanowym serkiem i świeżym szczypiorkiem.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Omlet:
    2 jaja
    2 łyżki mąki
    1,5 łyżki buraczków tartych ze słoika
    1 łyżka wody
    Szczypta soli
    Nadzienie:
    4 łyżeczki śmietankowego serka do smarowania
    2 łyżeczki łagodnego chrzanu
    Dodatkowo:
    Świeży szczypiorek do posypania
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Buraczki

Buraczkowy omlet z chrzanowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na omlet umieścić w misce i dokładnie zblendować. Na patelni rozgrzać olej i przez sitko wlewać ciasto omletowe, rozprowadzając je równomiernie po patelni. Dla wygody można wcześniej przelać ciasto przez sitko do osobnej miski. Po chwili delikatnie przewrócić omlet na drugą stronę i usmażyć do lekkiego zrumienienia. Przestudzony omlet posmarować serkiem wymieszanym z chrzanem, zwinąć w roladkę, pokroić na mniejsze części i obficie posypać posiekanym szczypiorkiem.

Porady

Omlet można podać jako śniadanie lub przekąskę na zimno, nadziewając roladki na wykałaczki. Wówczas szczypiorek można dodać do serka, aby ułatwić nakładanie przekąsek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować