Buraczkowa z cebulą

5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jedna z ulubionych zup mojej rodziny , smaczna , prosta i syta. Obowiązkowo z dużą ilością śmietany.

Składniki:

  • 3l. wody
    2 duże buraki
    1 duża marchewka
    1 pietruszka
    4 średnie ziemniaki
    2 cebule
    400 ml śmietany 18%
    1 łyżka masła
    2 listki laurowe
    7-8 kropelek maggi
    1 łyżka octu
    1 łyżeczka cukru
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy Buraczki

Buraczkowa z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy , obieramy . Ziemniaki kroimy w małą kostkę marchew , pietruszkę i buraki ścieramy ta tarce o dużych oczkach.
    Wszystkie warzywa przekładamy do garnka wraz z liściem laurowym , zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości.
  • 2. W między czasie cebulkę kroimy drobno , szklimy na rozgrzanej patelni z masłem . Przekładamy do garnka. Doprawiamy maggi , octem , cukrem , solą i pieprzem.
  • 3. Odlewamy chochlę zupy , łączymy ze śmietaną. Przelewamy do garnka , mieszamy.
    Gotujemy razem ok 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Warzywa

Notka redakcyjna

PP_04-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować