Buraczkowa z jajkiem

5 (142 ocen)

Pyszna zupa buraczkowa z dużą ilością pysznych i zdrowych warzyw :)

Składniki:



  • 2,5 litra wody
    2 buraki
    1 marchewka
    1 mała pietruszka
    kawałek selera
    kawałek pora
    2 ziemniaki
    1 kostka rosołowa
    sól,pieprz do smaku
    1 pęczek koperku
    3 łyżki śmietany
    ugotowane na twardo jajka







Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Zupy Jajko Buraczki

Buraczkowa z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wodę i wrzucić kostkę rosołową. Zagotować.
    Buraki,marchew,seler i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Por pokroić w plasterki.
    Ziemniaki obrać i pokroić w małą kostkę. Koperek posiekać.
    Warzywa wrzucić do bulionu i gotować zupę,aż warzywa zmiękną.
    Przyprawić do smaku. Do szklanki wlać trochę zupy i dodać śmietanę. Wymieszać. Wlać do zupy. Zupę wlać na talerz i ułożyć przekrojone jajko.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Jajka Koper Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować