Buraczki z marchewką i czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepis to modyfikacja dobrze znanej sałatki z buraczków, marchewki i cebulki. Recepturę urozmaiciłam miętą, czosnkiem i przyprawami korzennymi, a olej zastąpiłam majonezem. Efekt wyszedł naprawdę smakowity.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g obranych, ugotowanych czerwonych buraków
    2 duże marchewki (łącznie 300 g)
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanej mięty
    2 łyżki soku z cytryny
    3 łyżki majonezu
    po 1 łyżeczce mielonych przypraw – cynamonu, owoców kolendry
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz kolorowy mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Sałatki Sok Przystawki Majonez

Buraczki z marchewką i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki z marchewką i czosnkiem 1. Buraki i obraną marchewkę zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej, obrany czosnek – na drobnych oczkach. Dodać miętę, wsypać cynamon i owoce kolendry, wlać sok z cytryny i dołożyć majonez. Składniki dokładnie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku solą, cukrem i kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować