Buraczki marynowane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Doskonałe na barszcz albo na sałatkę.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Małe buraczki ćwikłowe

    Zalewa:
    6 szklanek wody
    2 łyżki soli
    1 szklanka octu
    3 łyżki cukru
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    kilka listków laurowych
    kilka ziarenek pieprzu czarnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Barszcz Przetwory Buraczki

Buraczki marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Małe buraczki myjemy i gotujemy. Obieramy ze skórki (jeżeli buraczki są już większe, to możemy pokroić na mniejsze kawałki) i wkładamy do słoików.
  • 2. Zagotowujemy zalewę i zalewamy nią słoiki z buraczkami. Zakręcamy słoiki i gotujemy 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować