Bułeczki z ciasta francuskiego.

4.5 (174 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Kolejna odsłona przekąsek typu "finger foods" - zachęcam do wypróbowania.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie: 1 opakowanie
    - oliwki zielone: 10 sztuk
    - salami: 5 plastrów
    - szynka: 5 plastrów
    - ser żółty (starty na tarce o grubych oczkach): 100 gramów
    - pomidory koktajlowe (z których wykrawamy 12 czapeczek): 5 sztuk
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Bułeczki z ciasta francuskiego. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie o temperaturze pokojowej rozkładamy na papierze do pieczenia, przekrawamy je wzdłuż na 3 równe paski i w poprzek również na 3. Powstaną kwadraty, na których będziemy układać nadzienie. Pomidory koktajlowe kroimy w plasterki, szynkę i salami kroimy w drobną kostkę, oliwki w plasterki. Rogi każdego kwadratu zaginamy do wewnątrz, następnie nakładamy po kilka plasterków oliwek, pomidorków i salami lub szynkę /kombinacja składników według własnego uznania/ – wszystkie posypujemy serem i w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku, pieczemy przez 15-20 minut. Gotowe – teraz pozostaje nam tylko dobrze się bawić i patrzeć jak przekąski znikają z talerzy tak jak miało to miejsce na moim Sylwestrowym party ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować