bułeczki kukurydziane z żurawiną (bezglutenowe)

4.48 (182 ocen)

  • 35 min

Te bułeczki często piekę z rana na niedzielne śniadanie. Wszyscy je uwielbiamy, a ja szczególnie za to, że bardzo szybko się je przygotowuje. Ich dodatkowym atutem jest to, że są bezglutenowe, dlatego z powodzeniem nadają się dla tych którzy stosuję tę właśnie dietę.

  • 35 min

Składniki:

  • - 1 szklanka mąki kukurydzianej
    - 100 ml jogurtu naturalnego
    - 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (oczywiście można zastąpić zwykłem proszkiem do pieczenie)
    - 1 torebka cukru wanilinowego
    - 2 jajka
    - 1,5 łyżki miodu
    - 1,5 łyżki oleju
    - 100g suszonej żurawiny
    - 0,5 szklanki amarantusa ekspandowanego (nie jest wymagany, ale ja a dodaje go zawsze gdy tylko mam go w szafce)
    - 0,5 szklanki wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.48 (182 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Desery

Bułeczki kukurydziane z żurawiną (bezglutenowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników zarabiamy ciasto. Z ciasta formujemy bułki. Bułki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonową matą i pieczemy ok. 20 -25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st.C. SMACZNEGO

Porady

Czasem przed upieczeniem posypuję bułeczki sezamem albo amarantusem ekspandowanym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować