pasta jajeczna na kanapkę

4.47 (169 ocen)

  • 20 min

Przepis na pastę jajeczną zdradziła mi moja mama. W dzieciństwie często się nią zajadaliśmy i bardzo miło mi się kojarzy. Dziś szykuje ją przede wszystkim dla mojego synka.

  • 20 min

Składniki:

  • - 7 jajek-
    - pęczek szczypiorku
    - 2 łyżki dobrego majonezu
    - opakowanie serka śmietankowego typu Almette
    - sól
Wystaw ocenę:

4.47 (169 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta jajeczna na kanapkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, po czym odstawiamy je do ostygnięcia. Zimna jajka kroimy w drobną kostkę i mieszamy razem z posiekanym szczypiorkiem majonezem oraz serkiem. Doprawiamy solą i pieprzem jeśli ktoś lubi. Pastę wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Podajemy z pieczywem. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować