BROWNIE Z MASŁEM ORZECHOWYM I CHRUPIĄCYMI ORZECHAMI

0 (0 ocen)

  • 50 min

Idealnie wilgotne, mocno czekoladowe … perfekcyjne!Dodatek prawdziwego masła orzechowego i chrupiących orzeszków sprawia, że każdy z przyjemnością sięga po dokładkę!

  • 50 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( blacha 20 x20 – wyjdzie niższe

    blacha keksówka 10 x 20 wyjdzie wyższe

    tortownica 22 cm )

    * miękkie masło – 185 g
    * gorzka czekolada – 185 g
    * duże jajka – 2 szt
    * cukier puder – ok. 270 g
    * kakao – 40 g
    * mąka pszenna – 85 g
    * mleczna czekolada posiekana – 100 g

    DODATKOWO:

    *prawdziwe masło orzechowe + ulubione prażone orzechy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto czekoladowe Brownie Desery

Brownie z masłem orzechowym i chrupiącymi orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Gorzką czekoladę umieszczamy w miseczce, dodajemy masło, roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy.

    Jajka ( 2 duże lub 3 mniejsze ) ubijamy z cukrem na puch, wlewamy roztopioną czekoladę z masłem, mieszamy.

    Dodajemy przesianą mąkę i kakao, ponownie mieszamy i dorzucamy posiekaną czekoladę.

    Całość wylewamy do foremki wyłożonej papierem, pieczemy ok. 25-30 minut / 180C, studzimy.

    *Uwaga! Jeśli chcemy by konsystencja była bardziej płynna – czas krótki , jeśli bardziej zbita – czas dłuższy )

    Całość smarujemy masłem orzechowym i obficie posypujemy prażonymi ulubionymi orzeszkami.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao Masło orzechowe Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować