Brownie mocno orzechowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

To jedno z moich ulubionych ciast i prawdziwa moc czekoladowo - orzechowej przyjemności :D Każdy kawałek świetnie poprawia humor i sprawia, że czujemy się lepiej. Ach ta cudowna czekolada! ;) W tej wersji dodatkowo rozpieszcza nas mocno orzechowa nuta. Połączenie idealne - szczególnie na pochmurne d

  • 60 min

Składniki:

  • - 2 tabliczki gorzkiej czekolady (2 x 100 g)
    - 200 g masła
    - 6 jajek
    - 300 g cukru
    - 90 g mąki pszennej
    - 30 g zmielonych orzechów włoskich
    - 50 g siekanych orzechów włoskich
    - 1 duża łyżka masła orzechowego
    - ziarenka wanilii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Brownie mocno orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło oraz czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.
  • 2. Jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera, a następnie dodajemy mąkę, zmielone orzechy, masło orzechowe, ziarenka wanilii oraz ostudzone masło i czekoladę - wszystko ponownie miksujemy.
  • 3. Na sam koniec do masy dodajemy posiekane orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut. Życzę smacznego! :)

Porady

Ciasto po upieczeniu odstawiamy na kilka godzin do całkowitego wystudzenia i odpowiedniego stężenia, a następnie możemy przystąpić do krojenia. Środek jest wilgotny i gliniasty, a wierzch delikatny i kruchy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować