Brownie kakaowo - mleczne z kremem czekoladowym i pianką truskawkowo-śmietankową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brownie kakaowo - mleczne : Do miski wlać maślankę, olej, jajka, i cukier waniliowy. Wymieszać mikserem na wolnych obrotach do połączenia składników. Dodać pozostałe składniki oprócz mleka i krótko zmiksować. Następnie stopniowo wlewać gorące mleko cały czas powoli miksując. Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 35 – 40 minut w 190 stopniach do suchego patyczka.
2.Krem czekoladowy: Odlać ½ szklanki mleka rozmieszać w nim budyń, pozostałe mleko zagotować z cukrem. Roztwór wlać do gotującego się mleka, ponowne doprowadzić do wrzenia, gotować ok. 1 minuty. Zimny budyń utrzeć z masłem i rozpuszczoną czekoladą na puszysty, jednolity krem. Wyłożyć go na ciasto, a na nim ułożyć obok siebie truskawki.
3.Pianka truskawkowo – śmietankowa: Galaretkę rozpuścić w ½ szklanki wrzątku. Truskawki rozgnieść widelcem. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, pod koniec miksując na wolniejszych obrotach dodać chłodną galaretkę i truskawki. Krótko zmiksować. Przełożyć na truskawki. Wierzch udekorować kokosem. Przechowywać w lodówce.
Komentarze