Brownie z kremem czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Co robić jak po świętach zostanie troszkę kremu czekoladowego? Oczywiście upiec pyszne brownie. Brownie z kremem czekoladowym to taka moja wariacja na temat tego pysznego wypieku pochodzącego z Ameryki. W sumie nie dziwię się jego popularności. Nie raz brownie ratowało mnie, gdy tuż za chwilę mieli wpaść do mnie goście. Brownie z kremem czekoladowym jest równie smaczne, proste i bardzo łatwe w przygotowani. W sumie brownie na bazie kremu czekoladowego stało się takim moim awaryjnym ciastem, które zawsze się udaje. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g kremu czekoladowego typu nutella
    180 g mąki tortowej(1 szklanka)
    120 g masła
    100 g cukru(1/2 szklanki)
    100 g czekolady białej(1 tabliczka)
    80 g powideł (4 łyżki)
    48 g mąki pszennej(4 łyżki)
    4 g proszku do pieczenia (1 łyżeczka)
    4 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto czekoladowe Brownie

Brownie z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obie mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Masło rozpuścić w małym garnku. Wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem. Do utartych jajek dodać przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz wystudzone masło. Krótko miksować do połączenia się składników. Dodać krem czekoladowy i powidła. Zmiksować se sobą wszystkie składniki. Ciasto przelać do prostokątnej małej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec 45 minut w 180 stopniach( można skrócić czas pieczenia do 35 minut, wtedy ciasto będzie miało większy zakalec). Wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią wystudzone ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować