Boczek faszerowany kurczakiem i kabanosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Płat boczku rozłożyć,jeśli jest zbyt gruby delikatnie rozbić go tłuczkiem nadając mu kształt prostokąta.Filet z kurczaka również delikatnie rozbić i doprawić czosnkiem z solą i dowolną przyprawą(u mnie czerwona czubryca). Powierzchnię boczku posmarować zmiażdżonym czosnkiem z solą,ostrą papryką,majerankiem oraz musztardą rosyjską.Nałożyć przyprawiony filet oraz kabanosy na całej długości.Skropić wszystko oliwą,zwinąć w roladę i związać dosyć mocno sznurkiem.Tak przygotowaną roladę zostawić w lodówce najlepiej na całą noc.Po tym czasie zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku w temp ok 180st.C przez ok 1,5 godz.Pod koniec pieczenia zdjąć folię by rolada się zarumieniła
Komentarze