Boczek faszerowany kurczakiem i kabanosami

0 (0 ocen)

Wyśmienity faszerowany boczek zarówno na obiad jak również do chlebka.Doskonały na uroczystości rodzinne.

Składniki:

  • 1,5 kg surowego boczku
    pierś z kurczaka
    2-3 cienkie kabanosy lub kiełbaski
    czosnek
    sól,majeranek,ostra papryka
    musztarda rosyjska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Wędliny

Boczek faszerowany kurczakiem i kabanosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płat boczku rozłożyć,jeśli jest zbyt gruby delikatnie rozbić go tłuczkiem nadając mu kształt prostokąta.Filet z kurczaka również delikatnie rozbić i doprawić czosnkiem z solą i dowolną przyprawą(u mnie czerwona czubryca). Powierzchnię boczku posmarować zmiażdżonym czosnkiem z solą,ostrą papryką,majerankiem oraz musztardą rosyjską.Nałożyć przyprawiony filet oraz kabanosy na całej długości.Skropić wszystko oliwą,zwinąć w roladę i związać dosyć mocno sznurkiem.Tak przygotowaną roladę zostawić w lodówce najlepiej na całą noc.Po tym czasie zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku w temp ok 180st.C przez ok 1,5 godz.Pod koniec pieczenia zdjąć folię by rolada się zarumieniła
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować