Błyskawiczna chińszczyzna

4 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To danie dla wszystkich,którzy cierpią na brak czasu. Jest też tanie,bo robi się je przy okazji porządków w lodówce

Składniki:

  • 1-2 woreczki ryżu
    ● 30 dag wędliny
    ● cebula
    ● 3 ząbki czosnku
    ● po łyżce koncentratu pomidorowego i przy prawy do gyrosa
    ● 1/2 puszki kukurydzy
    ● 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ● olej
    ● 15-20 dag
    żółtego sera
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Błyskawiczna chińszczyzna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy. Cebulę siekamy,
    czosnek przeciskamy
    przez praskę. Szklimy na oleju.
    Wsypujemy pokrojoną
    w kostkę wędlinę oraz osączoną
    kukurydzę. Dodajemy
    przyprawę do gyrosa, przecier
    i wlewamy 1/2 szklanki
    wody. Przykrywamy pokrywką
    i dusimy ok. 10 minut.
  • 2. W 1/2 szkl. wody rozrabiamy
    mąkę i wlewamy do gotującej
    się potrawy. Mieszamy
    i zagotowujemy. Podajemy z ryżem
    i startym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować