Blok waniliowy ze skórką pomarańczową i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 24 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Blok waniliowy ze skórką pomarańczową i rodzynkami

  • 24 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 220 g mleka w proszku
    100 g cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego (16g)
    75 g masła (nie margaryny)
    1/2 szkl wody
    100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
    150 g rodzynek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Blok waniliowy ze skórką pomarańczową i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy z cukrem i cukrem waniliowym oraz wodą, odstawiamy do przestudzenia.
    Mleko w proszku mieszamy z rodzynkami i skórką pomarańczową, a następnie zalewamy rozpuszczoną mieszanką z masłem. Całość dokładnie mieszamy, wykładamy do foremki (20x15 cm), przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować