Blok czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Blok czekoladowy. Słodki deser który uwielbiają wszyscy.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka cukru
    250 g masła
    1/2 szklanki wody
    2 - 3 łyżki kakao (lub więcej, dla koloru)
    400 g pełnego mleka w proszku
    suche wafle lub herbatniki
    bakalie: rodzynki, orzechy, migdały
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić w garnuszku. Dodać cukier, wodę, kakao, wymieszać, podgrzać do rozpuszczenia się cukru, następnie zdjąć z palnika i trochę wystudzić . Do dużego garnka wsypać mleko, bakalie, pokruszone wafle lub herbatniki. Na to wylać masę maślaną, dokładnie wymieszać i wyłożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci

Podobne przepisy

To może cię zainteresować