Blok czekoladowy

4.5 (143 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Słodki blok czekoladowy, z dodatkiem herbatników.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mleka w proszku
    125g masła
    ¼ szklanki wody
    3 łyżki kakao
    2 szklanki cukru
    8 herbatników
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy Herbaty

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko w proszku, kakao i połamane na kawałki herbatniki razem wymieszać. W garnku zagotować cukier, wodę i masło. Po zagotowaniu wymieszać z suchymi składnikami. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do foremki.
    Ja robiłam pół porcji więc i przepis jest na pół porcji i przełożyłam do małej foremki aluminiowej.
    Po wystudzeniu włożyć do lodówki (ja chłodziłam przez całą noc). Gotowy blok czekoladowy, smakiem przypomina czekoladę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować