Pierś w delikatnym sosie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Filet z piersi kurczaka gotowany podany z ryżem i polany delikatnym sosem.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża pierś z kurczaka
    1 szklanka śmietany 30%
    1/2 pęczka koperku
    1/4 szklanki bulionu lub wody
    1,5 łyżki soku z cytryny
    Sól
    Pieprz

Pierś w delikatnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet przekroiłam (powstały 4 kawałki), oprószyłam pieprzem, solą i obtoczyłam w mące . Podsmażyłam na złoty kolor z obu stron. Na tą samą patelnię wlałam bulion, a potem śmietanę i wszystko wymieszałam. Dodałam sok z cytryny, pieprz i sól do smaku. Dołożyłam posiekany koperek i ponownie wymieszałam. Do tak przygotowanego sosu włożyłam wcześniej podsmażone piersi z kurczaka i jeszcze chwilę gotowałam w sosie co chwilę mieszając. Ugotowałam ryż i podałam z gotowaną marchewką oraz buraczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy