BLOK CZEKOLADOWY

4.5 (178 ocen)

  • 20 min

Szybki i pyszny.

  • 20 min

Składniki:

  • 500 g mleka w proszku
    kostka margaryny Kasia
    pół szklanki wody
    5 łyżek kakao
    1,5 szklanki cukru
    200 g bakalii lub płatki owsiane
    400 g herbatników
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondla wlej wodę, wsyp cukier i kakao i dodaj margarynę.
    Na ogniu wszystko razem rozpuść i wymieszaj. Do tej masy dodawaj małymi porcjami mleko w proszku, cały czas musisz jednak mieszać masę najlepiej trzepaczką.
  • 2. Pokrusz herbatniki. Wsyp je do powstałej masy. Dodaj bakalie lub płatki owsiane i wymieszaj wszystko łyżką. Tak powstałe ciasto włóż do formy z papierem do pieczenia i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować