SPAGHETT A'LA CARBONARA

0 (0 ocen)

  • 30 min

SZYBKIE DANIE, MÓJ MĘŻCZYZNA JE UWIELBIA.

  • 30 min

Składniki:

  • makaron spaghetti
    30 dkg boczku pokrojonego w kostkę
    mała cebula pokrojona w kostkę
    żółtko
    5 łyżek śmietany
    po pół łyżeczki bazylii, oregano
    sól pieprz do smaku

Spaghett a'la carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj al dente.
    Na rozgrzaną głęboką patelnię wsyp boczek (nie dodawaj oleju). Jak się zarumieni dodaj cebulę. Smaż to około 7 minut., od czasu do czasu mieszając.
    Do miseczki wlej śmietanę i dodaj żółtko z przyprawami. Wymieszaj wszystko trzepaczką i wlej do boczku z cebulą. Dopraw solą i pieprzem jak lubisz. Gotuj około 5 minut. Polej makron sosem i posyp serem żółtym.

Porady

Zamiast boczku, możesz dodać szynkę lub kiełbasę którą masz w lodówce, a jej termin się kończy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy