Bitki w sosie

4.5 (159 ocen)

  • 15 min

Smaczne danie,dla miłośników sosów

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 kg karczku lub polędwicy wieprzowej
    1/2 szkl.mąki
    przyprawa uniwersalna,pieprz
    smalec lub oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bitki w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek lub polędwicę kroimy w plasterki,sypiemy przyprawami,ubijamy tłuczkiem cienko(cieniej niż kotlety) obtaczamy w mące i wkładamy na gorący tłuszcz.Smażymy do zarumienienia,przekładamy do garnka i podlewamy wodą.Gotujemy do miękkości.Podajemy z ogórkami lub z ćwikłą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować