Biszkoptowy omlet z chrzanem i białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę, mleko, żółtka oraz chrzan należy dokładnie wymieszać (najlepiej widelcem lub mikserem, aby nie było grudek).
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą żółtkową.
Całość doprawić niewielką ilością soli z pieprzem.
Białą kiełbasę bez skórki pokroić w plasterki, a następnie równomiernie ułożyć na patelni z odrobiną rozgrzanego tłuszczu.
Kiełbasę zalać masą biszkoptową.
Omlet smażyć pod przykryciem do momentu ścięcia się wierzchu i przewrócić na drugą stronę.
(Uważać przy przewracaniu placka, ponieważ jest bardzo delikatny. Ja przekładam go na talerz, a następnie ponownie na patelnię.)
Przewrócony omlet chwilkę dosmażyć.
Komentarze