Biszkoptowe z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Mieszamy z żółtkami. Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem i kakao. Delikatnie mieszając, wsypujemy do masy. Ciasto wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką blachy (25x40 cm). Pieczemy 40 minut w 180 °C. Studzimy.
2.Galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wrzątku. Odstawiamy do stężenia.
3.Przygotowujemy masę: budynie gotujemy na mleku z dodatkiem cukru i olejku. Studzimy, a następnie ucieramy z margaryną.
4.Na ciasto wykładamy 1/2 masy budyniowej, przykrywamy herbatnikami i wykładamy resztę masy. Zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Komentarze