Biszkopt zebra

4.5 (198 ocen)

  • 35 min

Dwukolorowy biszkopt na pewno zaskoczy podczas krojenia ciasta.

  • 35 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 szkl mąki
    3/4 szkl cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Biszkopt zebra - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier oraz po 1 żółtku. Na koniec dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem i mieszamy drewnianą łyżką. Dzielimy ciasto na dwie części. Jedną łączymy z kakao. Do formy wlewamy na przemian po łyżce jasnego i ciemnego ciasta. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować