Biszkopt z mięsem

4.5 (166 ocen)

  • Dla 10 osób

Biszkopt wytrawny? czemu nie ? Taki rarytas możemy podać jako przekąskę lub jako dodatek obiadowy. Polecam

  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Biszkopt:
    30 dkg sera żółtego
    6 jajek
    0,5 kg pieczarek (można pominąć)
    4 pełne łyżki majonezu
    1 cebula
    pieprz, sól
    olej
    2 podwójne piersi z kurczaka
    pęczek natki pietruszki
    paluszki krabowe
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Biszkopt z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wytrawny biszkopt 1. Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę ze szczyptą soli na sztywno. Dodać kolejno po jednym żółtku, na koniec starty żółty ser i majonez. Delikatnie wszystko wymieszać. Ciasto przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. ok 200 stopni ok 20 minut.
  • rolada biszkoptowa z mięsem 2. Piersi drobiowe po umyciu przekroić wzdłuż na pół i lekko rozbić. Mięso układamy na upieczone ciasto, posypać solą i pieprzem. Na to wysypać poszatkowaną drobno natkę pietruszki.
    Pieczarki i cebulę pokroić i lekko podsmażyć na oleju doprawiając do smaku. Gotowe warzywa ułożyć na mięsnych produktach na biszkopcie. Na jednym brzegu ułożyć paluszki krabowe wzdłuż krótszego boku ciasta i właśnie z tej strony zacząć zwijać delikatnie roladę.
    Całość delikatnie przełożyć do blaszki wyłożonej papierem , przykryć folią aluminiową i piec jeszcze ok 30-40 minut.
    Oczywiście całe wypełnienie możemy zrobić wedle własnego uznania, to jest tylko moja propozycja. Życzę smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować