Biszkopt z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę ze szczyptą soli na sztywno. Dodać kolejno po jednym żółtku, na koniec starty żółty ser i majonez. Delikatnie wszystko wymieszać. Ciasto przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. ok 200 stopni ok 20 minut.
2.Piersi drobiowe po umyciu przekroić wzdłuż na pół i lekko rozbić. Mięso układamy na upieczone ciasto, posypać solą i pieprzem. Na to wysypać poszatkowaną drobno natkę pietruszki.
Pieczarki i cebulę pokroić i lekko podsmażyć na oleju doprawiając do smaku. Gotowe warzywa ułożyć na mięsnych produktach na biszkopcie. Na jednym brzegu ułożyć paluszki krabowe wzdłuż krótszego boku ciasta i właśnie z tej strony zacząć zwijać delikatnie roladę.
Całość delikatnie przełożyć do blaszki wyłożonej papierem , przykryć folią aluminiową i piec jeszcze ok 30-40 minut.
Oczywiście całe wypełnienie możemy zrobić wedle własnego uznania, to jest tylko moja propozycja. Życzę smacznego !
Komentarze