Biszkopt kawowy

4.91 (176 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Biszkopt kawowy wykorzystuję do tortu z masą kawową

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 jajek
    1 szklanka drobnego cukru
    2 łyżeczki octu
    1,5 szklanki mąki pszennej lub 1 szklanka pszennej i 0,5 szklanki Mąki ziemniaczanej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki kawy rozpuszczalnej dobrej jakościowo lub 2 łyżki kawy mielonej
Wystaw ocenę:

4.91 (176 ocen)

Biszkopt kawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dużą tortownicę natłuszczamy i posypujemy bułką tartą ale tylko spód, a boki pozostawiamy suche.
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kawą.
    Jajka ubijać przez minutę, nadal ubijając na maksymalnych obrotach stopniowo, po łyżce, dodawać cukier.
    Po około 7 minutach ubijania zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodawać mąkę z dodatkami a na końcu ocet.
    Przelać do tortownicy. Piec około 35 -40 min 180 st./ góra dół/
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kawa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować