Biszkopt z kremem szarlotkowym

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Upiec biszkopt jasny z 6 - 7 jajek i po wystudzeniu przekroić na dwie części.

    KREM SZARLOTKOWY:
    2 budynie o smaku pieczonego jabłka z cynamonem
    3 szklanki soku jabłkowego
    2 galaretki cytrynowe
    1 kg jabłek (waga przed obraniem)
    200 g masła
    2 - 3 łyżki cukru

    POLEWA:
    100 g białej czekolady
    50 g miękkiego masła
    100 g śmietany 18%

    DODATKOWO:
    wiórka kokosowe do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Biszkopt

Biszkopt z kremem szarlotkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. KREM SZARLOTKOWY:
    Jabłka obrać, pokroić w kostkę i dusić do miękkości. Zagotować 2 szklanki soku, a w pozostałym wymieszać budynie i wylać na gotujący sok. Gdy się zagotuje wyłączyć ogień i dodać galaretkę, mieszać do jej rozpuszczenia. Na koniec dodać pokrojone na kawałki masło i ponownie wymieszać, aż się rozpuści. Gotowy krem połączyć z jabłkami i wyłożyć na ciasto, wyrównać i przykryć drugim biszkoptem.
  • 2. POLEWA:
    Czekoladę drobno posiekać, dodać masło i rozpuścić. Gdy wystygnie dodać śmietanę. Wyłożyć na ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować