Biszkopt z kremem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka jaj ubić na sztywną pianę ze słodzidłem, następnie zmiksować z żółtkami na niskich obrotach i wymieszać z makiem, mąką i proszkiem do pieczenia. Masę przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wystudzić i przekroić na 2 blaty.
Ser zmiksować z jogurtem greckim, cukrem waniliowym, pastą waniliową i zmielonym erytrolem. Żelatynę wymieszać z mlekiem, a kiedy spęcznieje podgrzać i mieszać do rozpuszczenia. Masę serową zmiksować z przestudzoną żelatyną.
Biszkopt nasączyć, posmarować konfiturą, a następnie częścią masy serowej. Przykryć drugą częścią biszkopta, rozsmarować resztę kremu. Czekoladę rozpuścić z mlekiem, przestudzić i polać wierzch ciasta. Odstawić do lodówki do stężenia. Smacznego :)
Komentarze