Biszkopt z kremem serowym

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, lekkie ciasto :)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    3 łyżki maku
    3/4 szklanki erytrolu
    3/4 szklanki mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    krem:
    1/2 kg sera na sernik
    2 małe kubeczki jogurtu greckiego 0%, 300 g
    2 łyżki żelatyny
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki zmielonego na puder erytrolu
    1 cukier waniliowy
    1/2 łyżeczki pasty waniliowej
    dodatkowo:
    1 słoik konfitury porzeczkowej
    1 tabliczka czekolady + 3-4 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z kremem Biszkopty

Biszkopt z kremem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka jaj ubić na sztywną pianę ze słodzidłem, następnie zmiksować z żółtkami na niskich obrotach i wymieszać z makiem, mąką i proszkiem do pieczenia. Masę przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wystudzić i przekroić na 2 blaty.
    Ser zmiksować z jogurtem greckim, cukrem waniliowym, pastą waniliową i zmielonym erytrolem. Żelatynę wymieszać z mlekiem, a kiedy spęcznieje podgrzać i mieszać do rozpuszczenia. Masę serową zmiksować z przestudzoną żelatyną.
    Biszkopt nasączyć, posmarować konfiturą, a następnie częścią masy serowej. Przykryć drugą częścią biszkopta, rozsmarować resztę kremu. Czekoladę rozpuścić z mlekiem, przestudzić i polać wierzch ciasta. Odstawić do lodówki do stężenia. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Masa serowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować