Biszkopt z kakaowym jabłkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Proste i smaczne ciacho

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jaja: 4 sztuki
    - cukier: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - mąka pszenna: 0.75 szklanki
    - mąka ziemniaczana: 0.5 szklanki
    - woda (zimna): 4 łyżki
    - cukier waniliowy mały: 1 sztuka
    - jabłka kwaskowe: 4 sztuki
    - cukier puder: 100 gramów
    - sok malinowy: 4 łyżki
    - kakao naturalne: 2 łyżki
    - bułka tarta do posypania tortownicy: 2 łyżki
    - Tłuszcz do smarowania blachy (masło): 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z kakaowym jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć na puszystą masę z cukrem dodając po łyżce wody.
  • 2. Białka ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Do miski przełożyć utarte żółtka, pianę i przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia.
  • 3. Delikatnie wszystko połączyć, wylać masę na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą tortownicę.
  • 4. Jabłka obrać, umyć i pokroić w spore kawałki. Dodać kakao i wymieszać.
  • 5. Ułożyć jabłka na cieście. Piec w temperaturze 180 stopni 40 minut.
  • Biszkopt z kakaowym jabłkiem 6. Z cukru pudru i soku zrobić lukier i polać wystudzone ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jajka Kakao

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować