Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

4.5 (191 ocen)

  • 50 min

Nic trudnego ..biszkopt z jabłkami i galaretką pod śmietankowa pierzynką.

  • 50 min

Składniki:

  • jajka 6 szt
    mąka 1,5 szkl
    cukier 1 szkl
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    jabłka 4-6 szt
    galaretka wiśniowa 2 szt
    śmietana Śnieżka 2 op
    żelatyna 2 łyżeczki kopiaste
    mleko
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki

Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wybić oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na puszystą masę. Dodać cukier i żółtka a następnie wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć ciasto do przygotowanej dużej blaszki.

    Jabłka obrać i pokroić na kawałki i wyłożyć na ciasto. Piec ok 35 min w 180 stopniach. Wystudzić.

    Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. Wystudzone ciasto zalać tężejącą galaretką. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wrzątku i przestudzić.

    Śnieżkę przygotować wg przepisu na op i pod koniec ubijania dodać żelatynę.

    Na zastygniętą galaretkę wyłożyć ubitą śmietanę i zasypać wiórkami kokosowymi.

    Śnieżkę można zastąpić śmietaną kremówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jabłka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować