Biszkopt na tort, który zawsze się uda

4.5 (152 ocen)

Podstawowy biszkopt na torta

Składniki:

  • 4 jajka
    1/2 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    kisiel cytrynowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    niepełna szklanka mąki pszennej *
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Biszkopt na tort, który zawsze się uda - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puszystą masę.
    * do szklanki 250 ml wsypać kisiel, proszek do pieczenia i uzupełnić do pełna mąką pszenną - delikatnie wymieszać, dodawać po łyżce do masy jajecznej i miksować na małych obrotach. Gotową masę przelać do tortownicy o śr. 21 cm. Piec przez 40 min w piekarniku nagrzanym do 180 st C. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i upuścić je w tortownicy na podłogę z wysokości około 1m. Odstawić do przestygnięcia. Wystudzony biszkopt można przekroić na 3 - 4 blaty.

Porady

Do biszkoptu zamiast kiślu cytrynowego można dodać budyń śmietankowy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować