BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej

5 (3 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tradycyjne słodkie szyszki wykonałam z 2 ekologicznych składników. Wyszły bardzo smaczne. Z podanej porcji otrzymałam ponad 30 małych szyszek. Koszt jednej porcji to około 60 groszy.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g ryżu brązowego ekspandowanego BIO
    460 g masy kajmakowej BIO
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bio szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Ryż mieszamy z kajmakiem. Z masy kształtujemy niewielkie szyszki. Szyszki układamy na desce wyłożonej folią spożywczą. Odstawiamy na 3-4 godziny, żeby zastygły.

    Zastygnięte szyszki można przełożyć na paterę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa kajmakowa Ryż preparowany

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować