Bigosik po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udko obrać ze skóry, zalać wodą i zagotować, następnie dodać marchewkę i pora. Gotować na małym ogniu aż mięso będzie miękkie (około godziny). Pod koniec gotowania dodać kostkę. Gdy mięso będzie miękkie wyciągnąć, obierać i pokroić.
Cebulą i pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć. Marchewkę także pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kawałki szynek i kiełbas również pokroić w kostkę i podsmażyć.
Kapustę zalać zimną wodą, odcedzić i dobrze odcisnąć. Włożyć do dużego garna tak aby było dobrze mieszać. Do kapusty dodać wszystkie przygotowane składniki, koncentrat pomidorowy, przyprawy, zalewać bulionem i gotować do miękkości na wolnym ogniu. Przyprawiamy do smaku według uznania.
Smacznego!
Komentarze