Bigos z warzyw

4.5 (173 ocen)

Bigos z letnich warzyw bez mięsa.

Składniki:

  • 1 mała cukinia zielona
    1 mała cukinia żółta
    1 czerwona papryka
    1 duża cebula
    1 marchewka
    szczypiorek
    1 dojrzały duży pomidor
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
    świeże zioła: bazylia, oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa pokroić w plasterki (tylko paprykę w kostkę).
    Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić wszystkie pokrojone warzywa.
    Posolić i chwilkę smażyć. Podlać odrobinką wody, przykryć i dusić ok. 10 minut. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę i wyciąć twarde części. Następnie pokroić i za pomocą blendera zmiksować. Dodać do niego koncentrat, przeciśnięty czosnek oraz zioła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować