Bigos z młodych warzyw

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem na emeryturze. Moją pasją od wielu lat jest pieczenie i gotowanie, do czego zachęciłam też synową.

Składniki:

  • ● 1 główka młodej kapusty
    ● 1 pęczek młodej marchewki
    ● 1-2 cebule
    ● 4 łyżki oliwy
    ● 1 kostka bulionu warzywnego
    ● 1 łyżeczka kminku
    ● sól
    ● pieprz
    ● 10 dag chudego boczku wędzonego
    ● 20 dag kiełbasy
    ● 1 pęczek koperku
    ● 80 dag młodych ziemniaków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z młodych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyszczamy lub
    myjemy. Kapustę szatkujemy, marchewki ścieramy na tarce
    o dużych oczkach, a cebule
    drobno kroimy.
  • 2. Na 2 łyżkach oliwy szklimy
    cebulę, dodajemy kapustę oraz
    marchewkę i wlewamy szklankę
    wody. Dodajemy kostkę bulionową,
    kminek, sól i pieprz.
    Gotujemy ok. 30 minut na małym
    ogniu pod przykryciem.
  • 3. Boczek i kiełbasę kroimy
    w kostkę, rumienimy na łyżce
    oliwy i dodajemy do kapusty
    wraz z posiekanym koperkiem.
    Gotujemy jeszcze 5-6 minut.Podajemy z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Notka redakcyjna

PPK_09-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować